Pedicurepraktijk Het Groene Woud
Medisch pedicure

Basis behandelingen pedicure.

Pedicurepraktijk Het Groene Woud is naast de basisbehandelingen gespecialiseerd als medisch pedicure.


Intake

Een eerste behandeling begint voor ieder met een gedegen anamnese (vraaggesprek met relevante bijzonderheden) en een voet- en nagelonderzoek. Eventuele aandoeningen worden ingetekend op een persoonlijke behandelkaart. Deze behandelkaart wordt bij iedere volgende behandeling geraadpleegd en bijgewerkt.

Indien nodig worden er foto's en blauwdrukken van de voeten gemaakt. Ook de voeten en schoenen worden opgemeten en besproken, mocht hiertoe aanleiding zijn. Aansluitend worden de voeten verzorgd. Wij werken daarbij uitsluitend volgens de code van de voetverzorging. Alle behandelingen lopen volgens een vast protocol en de juiste hygiëne maatregelen worden in acht genomen, zodat u er zeker van kunt zijn dat er geen infecties opgelopen worden, of er materialen gebruikt worden die er niet geschikt voor zijn.

Bij klachten wordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak hiervan en wordt, in overleg een behandelplan opgesteld.

Een eerste behandeling duurt daarom vaak langer dan een reguliere behandeling.


Basisbehandeling pedicure:

Tijdens een basisbehandeling worden de voeten en nagelomgeving / nagelwallen gereinigd, nagels worden geknipt en gefreesd. Tevens worden eelt en likdoorns verwijderd en worden kloven behandeld. Het geven van adviezen, het opsporen en preventief wegnemen van klachten behoort ook tot onze taken. Aan het einde van iedere behandeling worden de voeten voorzien van een creme.

Een reguliere behandeling duurt max. 45 minuten. Mocht tijdens een behandeling blijken dat er specifieke verrichtingen noodzakelijk zijn dan proberen we die direct uit te voeren, of plannen we op korte termijn een nieuwe afspraak voor u in.

Naar wens kan de behandeling worden uitgebreid met het lakken van de nagels. De nagelak die gebruikt wordt blijft ca. 5 weken op de nagels zitten. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, dan verzoeken wij dit bij het maken van de afspraak aan te geven, zodat hiervoor tijd wordt ingepland en wij u niet teleur hoeven te stellen.


Vervolgafspraak en nazorg:

Normaliter is een behandeling eens in de 4 tot 8 weken voldoende. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de conditie van de voet en een eventueel voetprobleem. Komt u puur voor onderhoud en ervaart u weinig klachten dan zal de frequentie voor u uiteraard anders zijn dan voor iemand die met specifieke hardnekkige voetproblemen te kampen heeft. Kortom het is en blijft maatwerk. Aan het einde van de behandeling maken we graag een afspraak voor een vervolgbehandeling. Maar mocht u zelf op een later tijdstip een afspraak willen maken, dan kan dat natuurlijk ook. Ook als u vragen heeft dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.


Naast de reguliere pedicurebehandelingen is Pedicurepraktijk Het Groene woud ook gespecialiseerd in medische pedicurebehandelingen.

(klik hier voor meer informatie over medische pedicurebehandelingen)


Maak tijdens uw behandeling gratis gebruik van de schoenenreiniging met de shoefresh.*


Tijdens de behandeling kunnen uw schoenen Gratis gereinigd worden door de shoefresh. Hierdoor worden bacteriën,schimmels en nare geurtjes verwijderd.

* reiniging is gratis bij elke pedicurebehandeling vanaf 30 minuten.


(De schoenen worden gereinigd doormiddel van Active Oxygen technologie. Active zuurstof (ozon) pakt schimmels en bacteriën aan die stank veroorzaken. Vervolgens droogt de shoefresh de schoenen. Dit gebeur van binnenuit, wat beter is voor het materiaal van de schoen, dan het drogen op bijvoorbeeld de verwarming).